3.1 CORIAN®

Corian® er et massivt formbart kompositmateriale hvor råpladerne produceres af DuPontTM. På vort værksted kan vi forvandle det til praktisk taget hvilket som helst design. Corian® består typisk af 2/3 mineraler og en 1/3 akryl der bruges som bindemiddel samt evt. nogle farvepigmenter.

DuPont™ Corian® er et moderne kompositmateriale, der kan forarbejdes til stor set enhver facon, og som især henvender sig til dem, som f.eks. ønsker en vedligeholdelsesfri bordplade.  Når vi har fremstillet en Corian®-bordplade skal den aldrig efterbehandles med hverken olie, voks, laks eller noget andet.  Man tørrer blot bordpladen af med en varm hårdt oprevet klud, og tørrer så efter med en tør klud, og så har man den flotteste Corian®-plade igen.  Corian®-bordpladen bliver faktisk flottere med tiden ved denne fremgangsmåde.

Man kan forarbejde Corian® til utallige produkter til såvel både indendørs som udendørs brug, og som eksempel kan nævnes, at der ved Akropolis har stået vejledningstavler udført i Corian® i årevis, og alle kender jo til de problemer, som Athen har til tider med luftforurening.

 

Egenskaber ved Corian®
 

Modstandsdygtigt

Siden introduktionen i 1967 har Corian® vist sig at være et bemærkelsesværdigt anvendeligt og alsidigt materiale, som letter livet både i privathjem og i erhvervsvirksomheder. Corians® modstandsdygtighed mod vand, pletter, UV-stråler, forskellige syrer m.v. er blevet testet. De specifikke resultater er tilgængelige efter anmodning.  Ethvert emne der bliver fremstillet i Corian® vil efter kort tid optage omgivelsernes temperatur, så det kan anvendes både til almindelig inventar men også til inventar i forbindelse med køle- eller frostrum, og der kan endogså lægges kølerør direkte i Corian®-plader.
 

Ugiftigt

Corian®-materialet er et helt inaktivt, ugiftigt materiale som både i forbindelse med fremstillingen, produktionen af specialemner og ved efterfølgende brug ikke afgiver nogen form for forurening.  Materialet kan således bruges direkte i forbindelse med f. eks. fødevarer.  Ved almindelige temperaturforhold udsender det ikke gas. En af hovedkomponenterne (tre hydrat aluminium) er modstandsdygtig mod ild, derfor udsender Corian® ved brand en synlig lys røg som ikke indeholder giftige dampe. På grund af disse egenskaber bliver Corian® brugt på offentlige, sårbare og udsatte steder som f.eks. check-in skranker i lufthavne, vægge og arbejdsoverflader på operationsstuer og intensivafdelinger og på krydstogtskibe og færger.
 

Massivt

Corian® er et 100% homogent materiale så farver og mønstre går gennem hele materialets tykkelse og kan ikke slides af. Corian® er et massivt materiale og kan ikke skalle af.
 

Termoformbart

Corian® kan termoformes ved kontrollerede temperaturer til 2D og 3D former så som badeværelsesvaske, søjler m.v. Så det er som sådan muligt at fremstille alle designs.
 

"Usynlige" sammenføjninger

Sammenføjninger kan "svejses", så de er næsten usynlige, og det gør det muligt at lave stort set ubegrænsede størrelser af bordplader. Forkanten på bordplader kan laves, så de virker tykkere og lange diske kan let laves i flere stykker på værkstedet og så sammenføjes stort set usynligt, når de installeres på brugsstedet.
 

Gennemskinligt

Corians® gennemskinlighed er især tydelig i de lysere kulører og i 6mm tykkelse. Mange designere har brugt materialet til design af lamper. Lyset forhøjer den tredimensionelle virkning i Corian®. I Corian® er der en serie på seks farver, som er specielt translucente.
 

Hygiejnisk

Da Corian® er et 100 % homogent materiale, er der ingen porre i materialet, og selv om en Corian®-plade bliver ridset, - og alt bliver jo ridset ved almindelig brug, - kan der heller ikke gro bakterier heri. En bakterie skal nemlig kunne sidde fast, før den kan gro, og i en Corian®-ridse er der ingen huller, og derfor heller ingen bakterier, der kan gro.  Når Corian® ser rent ud er det derfor virkelig rent.
 

Kan bearbejdes som træ

Corian® kan bearbejdes som hårdt træ ved hjælp af lignende værktøjer. De fleste producenter af Corian®-emner er derfor normalt oprindeligt uddannede som tømrere/snedkere.  Hos os har medarbejderstaben været igennem DuPonts uddannelsescenter for at videreuddanne sig til at kunne fremstille unikke Corian®-produkter.
 

Reparerbart

Corian® overflader kan fornyes, det vil sige, at de kan slibes op på selve brugsstedet til at se fuldstændig nye ud.   Det fleste former for skader på Corian®-overflader kan derfor professionelt føres tilbage til det oprindelige.  Det kan f. eks. være brændemærker fra cigaretter, eller misfarvninger fra en frituregryde, som vi har fjernet mange af.  Skader der skyldes misbrug eller decideret hærværk kan normalt også repareres ved f. eks. isætning af nye pladestykker til erstatning af beskadigede emner. Holdbarheden og muligheden for at reparere gør Corian® til et unikt og miljøvenligt materiale.

 

    Corian® fra DuPont™