1.1.4 Corian®-bordplader

En Corian®-bordplade er det eksklusive valg, hvis man ønsker en rigtig flot bordplade, der samtidig er slidstærk og ekstrem let at vedligeholde.  Ved samling af pladestykker kan man ”svejse” dem sammen, så samlingerne bliver næsten usynlige og helt glatte, så man tror at bordpladen er støbt på stedet. 

Corian®-bordplader vil derfor efter montering uanset dimension og form fremstå som en samlet enhed, hvilket giver et flot og æstetisk udtryk.  Man finder derfor aldrig en stødsamling med en silikonefuge på en Corian®-bordplade, hvilket gør at en Corian®-bordplade tillige er super hygiejnisk.

Corian® er et moderne kompositmateriale som markedsføres af den internationale koncern DuPont™ og som kan forarbejdes til stor set enhver facon, og som især henvender sig til dem, som f.eks. ønsker en vedligeholdelsesfri bordplade.  Når vi har fremstillet en Corian®-bordplade skal den aldrig efterbehandles med hverken olie, voks, laks eller noget andet. Man tørrer blot bordpladen af med en varm hårdt oprevet klud, og tørrer så efter med en tør klud, og så har man den flotteste Corian®-plade igen. Corian®-bordpladen bliver faktisk flottere med tiden ved denne fremgangsmåde.
 

Se her forskellige typer køkkenvaske i Corian®

Corian®-bordplader kan laves med forkant i tykkelser fra 12 mm og valgfri opefter som f.eks. 25, 30, 40 mm eller mere alt efter hvad man måtte ønske, ligesom det er muligt at ”svejse” en Corian®-vaske i en Corian®-bordplade og derved få en helt glat overgang mellem bordpladen og vaskesiderne.

Du kan se alle de typer vaske der findes til Corian®-bordplader ved at klikke på henholdsvis Køkkenvaske til Corian-bordplader eller Badeværelsesvaske til Corian-bordplader.

Ved Corian®-køkkenvaske anbefales det at vælge en vask med rustfri stålbund.

Man kan selvfølgelig også montere en vask i rustfrit stål, Silgranit, porcelæn m.v. i en Corian®-bordplade og i tilfælde af dette anbefaler vi at disse vaske bliver underlimet bordpladen.

Corian findes i ca. 100 forskellige farver fra de helt hvide over et stort farvespekter til de helt mørke farver, og vaskene kan fås i tilsvarende farver. Via de ca. 100 Corian®-farver kan man sætte sit eget personlige præg på indretningen af sit eget hjem.

Til brug for valg af Corian®-farve henvises til Oversigt over Corian®-farver, som du kan komme til ved at klikke her

Det anbefales dog fra DuPont’s side, at man vælger en praktisk farve for at sikre sig at Corian®-bordpladen længst muligt holder sin flotte silkematte overflade.

Når man får installeret en Corian®-bordplade vil den efter kort tid tage rummets temperatur, og den vil derfor aldrig føles kold som f. eks. en granitbordplade, hvilket gør at den også egner sig til bordplader til både køkkener, badeværelser, bryggers, arbejdsrum samt møbler.  Dine børn vil elske at kunne sætte sig ved en Corian®-bordplade med deres papir for at producere tegninger.

Corian® er et 100% homogent materiale så farver og mønstre går gennem hele materialets tykkelse og kan ikke slides af.  At Corian® er et 100 % homogent materiale, betyder at der ingen porre er i materialet, og selv om en Corian®-plade bliver ridset, - og alt bliver jo ridset ved almindelig brug, - kan der heller ikke gro bakterier heri.   En bakterie skal nemlig kunne sidde fast, før den kan gro, og i en Corian®-ridse er der ingen huller, og derfor heller ingen bakterier, der kan gro.  Når Corian® ser rent ud er det derfor virkelig rent.

Corian® kan termoformes ved kontrollerede temperaturer til 2D og 3D former så som specielle badeværelsesvaske, søjler m.v. Så det er som sådan muligt at fremstille alle designs.

Corian® overflader kan fornyes, det vil sige, at de kan slibes op på selve brugsstedet til at se fuldstændig nye ud.   Det fleste former for skader på Corian®-overflader kan derfor professionelt føres tilbage til det oprindelige.  Det kan f. eks. være brændemærker fra cigaretter, eller misfarvninger fra en frituregryde, som vi har fjernet mange af.  Skader der skyldes misbrug eller decideret hærværk kan normalt også repareres ved f. eks. isætning af nye pladestykker til erstatning af beskadigede emner. Holdbarheden og muligheden for at reparere gør Corian® til et unikt og miljøvenligt materiale.

Hvis du vælger en Corian®-bordplade behøver du ikke tænke på egentlig vedligeholdelse ud over almindelig aftørring, så du får verdens eneste vedligeholdelsesfrie bordplade

Hvis du efter mange års brug synes at din Corian®-bordplade er kommet til at se lidt slidt eller trist ud kan man på stedet polere Corian®-bordpladen op til dens oprindelige udseende.  Det anbefales at lade os foretage oppoleringen, da pladen skal slibes med forskellige. kornstørrelser for at blive pæn.

Selv om en Corian®-bordplade kan tåle rigtig meget af dagligdagens slid så anbefales det fortsat at man bruger bordskånere for at beskytte pladerne mod varme emner for at modvirke evt. beskadigelse af bordpladen.

Vores tilbud på Corian®-bordplader afgiver vi normalt som priser ab værksted, hvilket betyder at de skal hentes af dig selv på vor værkstedsadresse inden for normal åbningstid.

Hvis Corian®-bordpladerne m.v. ønskes leveret eller man ønsker assistance til opmåling eller montering er vi også behjælpelig hermed mod et pristillæg.  Hvis der skal foretages sammensvejsning af Corian®-pladedele anbefales det at lade os forestå levering og montering.

Som basis for at give dig et tilbud har vi brug for en tegning af rummet hvor til Corian®-bordpladen ønskes med en påtænkt indretning og gerne et par billeder af de eksisterende forhold.  Hvis du ikke har en egentlig tegning, så lav en håndskitse med nogle mål, så kan vi i første omgang bruge den til at afgive et overslag til dig, men også ved fremsendelse af en håndskitse, må der meget gerne medfølge et par billeder.
 

Huskeliste vedrørende Corian®-bordplader

Som en lille huskeliste til en prisforespørgsel på en laminatbordplade vil det være fint, hvis vi modtager følgende oplysninger:

  • Hvilken Corian®-farve du ønsker
  • Hvad skal kanttykkelsen på bordpladen være
  • Hvilken type vask ønskes ilagt i bordpladen
  • Hvor mange huller til armaturer m.v. skal der være
  • Afhenter du selv bordpladen på vort værksted, eller skal den leveres og måske også monteres af os
  • Ønskes du at vi skal stå for opmåling

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har nogen spørgsmål eller vil snakke med os om muligheder, - vi rådgiver dig gerne, og som oftest er det godt at få en god snak om mulighederne, inden man kaster sig ud i noget nyt.

 

Se her forskellige typer badeværelsesvaske i Corian®